"Ik won 120.000 euro met belspelletjes"

Het einde van de belspelletjes werd op gejuich onthaald, maar het stemt ook een handvol Vlamingen triest. Een van hen is de Gentse Claudine Lagrange (60), die in vier jaar bijna 120.000 euro opstreek dankzij de belspelletjes. “Natuurlijk vind ik het jammer dat ze zijn afgevoerd”, zegt ze. “Ik verdiende er een mooie cent mee.”

Telefoonrekening

Met de zwanenzang van de belspelletjes, die na een undercoveractie van de Robin Hoods van Basta twee weken geleden werden afgevoerd , verloor de Gentse Claudine Lagrange (60) meteen haar grootste hobby én haar melkkoe.

Vier jaar lang speelde ze bijna dagelijks mee. Liefst 260 keer leverde dat winst op. De eerste keer was op 23 november 2006 toen ze 100 euro won. Haar laatste winst dateert van 1 januari 2011, twee weken voor de spelletjes van het scherm werden gehaald.

“In vier jaar heb ik met die spelletjes 119.065 euro bruto gewonnen”, zegt Claudine. “Ik zeg bruto, want van dat bedrag moet je de telefoonkosten nog aftrekken. Netto houd ik er 23.000 euro aan over, wat dus wil zeggen dat ik 96.065 euro aan telefoonkosten heb gemaakt. Dat is veel, maar ik had een systeem ontwikkeld waardoor ik nooit in het rood kon gaan. Met een tellertje hield ik bij hoeveel keer ik belde tijdens een spelletje. Als ik merkte dat de kosten te hoog opliepen, stopte ik en speelde ik de dag erna gewoon opnieuw.”

Koen Snoekx

Nu in het nieuws