"Vlaamse klassen meer op uitwisseling naar Marokkaanse scholen"

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) wil dat klassen vaker op uitwisseling gaan naar Marokkaanse scholen. Hij gelooft dat het de verdraagzaamheid onder jongeren kan verbeteren. In het najaar sluit hij een akkoord met Marokko.

Sinds 2001 hebben ongeveer 25 basis- en secundaire scholen een uitwisselingsproject met Marokko gedaan. "Elke school kan daarvoor steun krijgen. Maar het is weinig bekend. Daarom wil ik het structureel organiseren via een dienst, die alle praktische beslommeringen en contacten in Marokko zal regelen ", zegt Smet in een krant van Corelio.

De minister gelooft sterk dat de uitwisselingen tot meer verdraagzaamheid kunnen leiden. "Uit een internationale studie blijkt dat Vlaamse scholieren niet goed scoren op democratische attitudes. Als we onze kinderen willen voorbereiden op de toekomst, dan moeten ze leren met andere culturen samen te leven. De uitwisselingen kunnen er ook voor zorgen dat hun Marokkaanse klasgenoten zich hier beter integreren", besluit Smet.

Nu in het nieuws