Kinderopvang onder nieuw dak

Kinderopvang onder nieuw dak

Kinderopvang onder nieuw dak

Print
Sint-Gillis-Waas - De buitenschoolse kinderopvang en de kunstacademie verhuizen in oktober naar nieuwe gebouwen aan de Margrietstraat. De lokalen kosten de gemeente 430.000 euro en worden neergepoot achter de gemeenteschool.

Vandaag kunnen de kinderen die zich inschreven voor de buitenschoolse opvang van vzw Stekelbees nog ravotten in de oude pastorie, maar dat is binnenkort verleden tijd. “En dat is maar goed ook”, beseft schepen voor kinderopvang Marita Meul (CD&V). “Dat gebouw is compleet verouderd. De verwarming werkt niet meer naar behoren en de kosten om alles te herstellen zouden de pan uitswingen. Daarom kozen we ervoor een nieuw onderdak te bouwen voor de kinderopvang.”

Niet alleen de kinderopvang verhuist naar het gebouw, ook de kunstacademie neemt haar intrek in het pand. Momenteel zitten de leerlingen in containergebouwen aan de gemeenteschool, die in slechte staat zijn. “Beide groepen krijgen elk een aparte vleugel”, legt de schepen uit. Het sanitair, het speelplein en de centrale ganag wordt wel met iedereen gedeeld. Ook de leerlingen van de gemeenteschool GOM kunnen gebruik maken van de nieuwe infrastructuur.

Lees meer over deze nieuwbouw in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Gert Cools

Bert Foubert

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio