Buurtbewoner eist omheining rond waterpartij

Buurtbewoner eist omheining rond waterpartij

Buurtbewoner eist omheining rond waterpartij

Print
Edegem - Er moet dringend een omheining komen rond de poel aan de Terelststraat in Edegem. Dat zegt bewoner Rudi Dias. “Jonge kinderen beseffen niet eens welk gevaar ze lopen.”

Met het oog op een betere afvoer richting Edegemse Beek heeft het Edegemse gemeentebestuur in de loop van vorig jaar het grachtenstelsel langs onder meer de Terelststraat, aan de achterzijde van het hotelcomplex Ter Elst, onder handen genomen. Waar de Terelststraat richting Heihoefseweg afbuigt, is toen een kleinschalige poel als bufferbekken gecreëerd.

Het gebrek aan enige afscherming van dat bekken is buurtbewoner Rudi Dias een doorn in het oog. “Tegen het grachtenstelsel heb ik helemaal niets”, benadrukt hij. “Maar al sinds half oktober vraag ik vergeefs maatregelen om die waterpartij te beveiligen. Dagelijks fietsen er heel veel kinderen langs op weg naar school. Met de vriestemperaturen van de laatste weken wagen sommigen zich op dat ijs. Dat is levensgevaarlijk.”

Rudi Dias begrijpt dat kinderen vaak spannende toeren willen uithalen, maar die zien vaak het gevaar niet. "Als ze antwoorden dat ik hen niets kan verbieden, moet ik inbinden. De gemeente kan dat wel", maakt hij duidelijk. "Enkele palen met een draadafspanning of een haag die de poel aan het zicht onttrekt, kan al volstaan."

Lees meer over deze problematiek in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Foto: Wim Hendrix

Jan Van De Poel

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio