7 op de 10 bewoners Mechelse binnenstad is tevreden

7 op de 10 bewoners Mechelse binnenstad is tevreden

7 op de 10 bewoners Mechelse binnenstad is tevreden

Print
Mechelen - 7 op de 10 inwoners van de Mechelse binnenstad is tevreden over de leefbaarheid. 40 procent vindt ook dat de Mechelse straten de voorbije 10 jaar veiliger zijn geworden.

De studie werd uitgevoerd door het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de K.U. Leuven. 500 bewoners van het westelijke deel van de binnenstad, de omgeving van de Hoog- en de Katelijnestraat, hebben eraan meegewerkt. "Ik ben vooral tevreden dat de meerderheid vindt dat zijn buurt er op enkele jaren tijd zichtbaar op vooruit is gegaan", stelt burgemeester Bart Somers.

Bewoners uit alle buurten halen daarvoor de stadsvernieuwingsprojecten als belangrijkste reden aan. "40 procent van de respondenten geeft aan dat het veiliger is geworden, terwijl dat in de rest van Vlaanderen maar 17 procent is", weet Somers.

Toch is er nog heel wat werk aan de winkel. Samen met de problematiek van overlast is het verkeer in het centrum de belangrijkste reden voor bewoners om ontevreden te zijn, vooral onaangepaste snelheid en verkeersagressie. "Het is belangrijk dat we blijven inzetten op veiligheid, netheid en stadsvernieuwing. Voorts moeten wij ook werk maken van een autoluwe binnenstad", zeggen burgemeester Bart Somers en schepen Karel Geys.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio