De Wever legt nota op schoot: "curieuzeneuze­mosterdpot"

Print

De Wever legt nota op schoot: curieuzeneuze­mosterdpot

N-VA-voorzitter Bart De Wever is altijd in voor een grapje, zelfs tijdens de huidige politieke impasse. Toen hij dinsdag de oprit van koning Albert opreed, had hij een blad op zijn schoot liggen, met daarop de niet mis te verstane boodschap aan de fotografen van dienst: "curieuzeneuzemosterdpot".

Dinsdag rond 15.00 uur werd De Wever verwacht op het kasteel van Laken voor een audiëntie bij koning Albert II. Eerder op de dag hadden fotografen beelden genomen van de nota die PS-voorzitter Elio Di Rupo bij het binnenrijden van het paleis op zijn schoot had liggen.

Lees hier: Di Rupo geflitst met sneer naar CD&V en "boodschap voor de koning"

Maar de N-VA-voorzitter liet niet in zijn kaarten kijken. Op een wit A4-blad had hij in het rood "curieuzeneuzemosterdpot" geschreven, een duidelijk signaal naar de verzamelde fotografen en naar zijn PS-collega.

De Wever gebruikte ook het gevarenbord dat de PS-voorzitter had getekend na zijn handgeschreven zin over de CD&V. Bovenop het blad had de N-VA-voorzitter ook nog een iPad liggen waarop de foto's te zien waren van Di Rupo's nota.

Ook Herman Van Rompuy heeft in het verleden al eens een grapje uitgehaald met de fotografen. Toen hij als koninklijk verkenner de oprit van het kasteel van Laken opreed, had hij het boek 'Courage' van Gordon Brown in de hand. In dat boek portretteert de ondertussen ex-premier van Groot-Brittannië acht personen die blijk geven van moed.

.

Nu in het nieuws