Ian Thorpe neemt zwemcarrière weer op

Ian Thorpe neemt zwemcarrière weer op

Ian Thorpe neemt zwemcarrière weer op

Print
Ian Thorpe (28) heeft woensdag zoals verwacht zijn comeback in het internationale zwemmen aangekondigd. De Australiër richt zijn pijlen op de Olympische Spelen in Londen. De vijfvoudig Olympisch kampioen wil daar in 2012 nog een aantal titels aan toevoegen.

Thorpe stopte in 2006 met wedstrijd zwemmen. Hij is echter nooit opgehouden met trainen en zou de laatste maanden weer volop aan het zwemmen zijn.

De beslissing om opnieuw te gaan zwemmen, nam hij naar eigen zeggen in september. "Het was geen makkelijke knoop om door te hakken", vertelde Thorpe. "Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik zou terugkeren en opnieuw zwemmen op het hoogste niveau. De vier jaar onderbreking heeft me goed gedaan maar nu ben ik blij terug te zijn."

Thorpes keuze is niet ingegeven door het geld, zegt hij. "Ik wil enkel weer topprestaties neerzetten", aldus de Australiër, die zich in eerste instantie zal toeleggen op de estafette en sprintnummers. In zijn eerste carrière schitterde Thorpe vooral op de 200 en 400 meter vrije slag.

Thorpe heeft een indrukwekkende palmares. Hij won negen Olympische medailles, waaronder vijf gouden. Ook zwom hij 22 wereldrecords en werd elf keer wereldkampioen.

Meer sportnieuws