Superpromo bij Lidl, maar amper 7 toestellen te koop

Winkelketen Lidl pakte maandag uit met een knalaanbieding. Een grote LCD-televisie voor 249,99 euro. Dat klinkt goed maar dan moest je er wel als de kippen bijzijn, want geen enkel van 66 gecontroleerde filialen had meer dan 7 tv's in de aanbieding. In de meeste winkels waren de toestellen na een half uurtje allemaal weg. Op sommige plaatsen laadde de eerste klant zelfs meerdere tv's in zijn winkelkar.

ghouben

Vorige week pas is Lidl veroordeeld omdat de keten tussen eind 2007 en maart 2009 ongeveer 160 promotie-artikelen had aangeboden zonder voldoende voorraad. Voor de kranten van de Corelio-groep was dat de aanleiding om gisteren de promo met grote LCD-tv's in 66 filialen in de gaten te houden.

In Herselt waren de 5 beschikbare tv's na amper één minuutje uitverkocht. In Wetteren legde één snelle klant zonder verpinken de enige drie beschikbare tv's in zijn karretje. In Maasmechelen hoorde een klant de parkeerplaats een dame tegen een andere klant foeteren dat de tv's al uitverkocht waren, de winkel was pas open. Dit waren geen alleenstaande gevallen.

"Onvoorspelbaar"

In een reactie herhaalt Lidl, zoals de keten eerder ter verdediging zei, dat op nationaal niveau voldoende tv's worden aangeboden. "Het totale aantal geleverde artikelen kunnen wij niet melden. Het is echt onmogelijk te voorspellen in welke winkels het artikel een succes zal zijn. Vaak kampt het ene filiaal met een tekort terwijl een ander filiaal restanten overhoudt", aldus Lien Truwant van Lidl.

Minister van Economie Vincent Van Quickenborne laat weten dat hij persoonlijk contact gaat opnemen met Lidl. De economische inspectie gaat ook op pad om de supermarktketen te controleren. De inspecteurs zullen nagaan of er voldoende voorraad is en of klanten die achter het net vissen een tegoedbon krijgen om het artikel later af te halen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER