Protesten Egypte eisen menselijke tol: VS zeer ongerust

Protesten Egypte eisen menselijke tol: VS zeer ongerust

Protesten Egypte eisen menselijke tol: VS zeer ongerust

Print
In Egypte zijn op de 'vrijdag van de woede' inmiddels vijf mensen omgekomen bij de aanhoudende protesten. Bijna negenhonderd mensen zijn de afgelopen vier dagen gewond geraakt. Het leger is de straat opgestuurd om een eind te maken aan de protestacties, maar koos in verschillende steden de kant van de demonstranten.

In Caïro is het hoofdkantoor van president Moebarak in brand gestoken. Verder wordt vooral rond overheidsgebouwen flink gevochten. Sommige gebouwen staan in brand. De demonstranten bestormden onder andere een gebouw van de staatstelevisie en vernielden apparatuur.

Verblijft u momenteel in Egypte of kent u iemand ter plaatse? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden.

Clinton maakt zich zorgen

De Verenigde Staten hebben Egypte opgeroepen de grondrechten te respecteren, geweld te vermijden en open communicatie toe te staan. Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zei dat ze zich grote zorgen maakt over de escalatie van het geweld in het Arabische land.

Ze riep de Egyptische regering op naar de bevolking te luisteren.

Communicatie is nog steeds moeilijk in het land. Internet en telefoon liggen er bijna overal plat. Ook het vliegverkeer rond Caïro zou inmiddels volledig stilliggen.

.

Nu in het nieuws