Frank Hosteaux keert sp.a-fractie de rug toe

Frank Hosteaux keert sp.a-fractie de rug toe

Frank Hosteaux keert sp.a-fractie de rug toe

Print
Gemeenteraadslid Frank Hosteaux stapt uit de Antwerpse sp.a-fractie. “De acties in 2060 waren voor mij de druppel”, zegt de man.

Een ultiem gesprek tussen Antwerps sp.a-voorzitter Guy Lauwers en Frank Hosteaux woensdagavond heeft niets opgeleverd. Een dag later besliste de voormalige havenarbeider om de fractie én de partij te verlaten. “Dat laatste was trouwens al enkele jaren een feit na een persoonlijk incident binnen de partij”, zegt Frank Hosteaux.

De wrijvingen tussen Hosteaux en de sp.a slepen al langer aan. “Ik verwijt de partij al langer een weinig sociaal beleid te voeren. De verzelfstandiging van de stadsdiensten bijvoorbeeld. En dat sp.a het toelaat dat er wijkbibliotheken worden gesloten vind ik evenmin aanvaardbaar.”

Maar de echte confrontatie kwam er in december toen burgemeester Patrick Janssens (sp.a), met steun van het voltallige college, besloot om de overlast in de wijk 2060 hard aan te pakken.

STANDPUNT: 'Verzet tegen God de Vader'

Harde woorden

Op de gemeenteraad van december sprak Frank Hosteaux harde woorden aan het adres van de burgemeester. Maar aan de plannen veranderde niets. “De interne gesprekken die daarop volgden hebben niets opgeleverd. Ik kon alleen nog maar opstappen.”

Guy Lauwers betreurt het vertrek van Frank Hosteaux. “Ik respecteer hem als mens en heb geprobeerd om hem aan boord te houden. Maar onze visies op de samenleving liggen te ver uit elkaar”, aldus de sp.a-voorzitter. “Sp.a en dit college hebben de verantwoordelijkheid om problemen aan te pakken als die zich voordoen. Ons beleid is er één met de filosofie dat de stad voor iedereen is. Daarop kunnen en willen we geen uitzondering maken.”

Foto: archiefbeeld

PVDP