Lidl: "Antwerpen en Limburg liggen niet in Vlaanderen"

Limburg en Antwerpen behoren niet tot Vlaanderen, zo heet het bij Lidl. In een folder maakt de supermarkt immers reclame voor producten die volgens het bijschrift “te verkrijgen zijn in Vlaanderen”, maar in verscheidene winkels niet voorradig blijken te zijn.

fvranckx

"Limburg is Vlaanderen niet", zo kreeg een klant te horen van een verkoopster toen hij in de Lidl van Eisden (Maasmechelen) de flessen wijn uit de bewuste folder wilde kopen. “Die waren er niet”, vertelt de man.

Hij ging vervolgens op zoek naar een hangmat voor katten, die ook in de promotiebrochure van deze week staat, maar een verkoopster wees hem toen op de kleine lettertjes: "dit artikel is enkel te verkrijgen in Vlaanderen, uitgezonderd Sint-Genesius-Rode en de regio Brussel".

"Waarop de verkoopster dus tegen me zei: Mijnheer, Limburg is toch Vlaanderen niet?”, aldus de klant.

Lokvogelpolitiek

Twee weken geleden nog werd de warenhuisketen veroordeeld tot een boete van 27.500 euro wegens misleidende reclame en ‘lokvogelpolitiek’. Blijkbaar is er dus ook wat mis met het communicatiebeleid. Want ook in de Lidl-vestiging bij Hasselt verkondigt de verkoopster doodgemoedereerd dat “Vlaanderen niet hetzelfde is als Limburg”.

Volgens de klantendienst wordt met "Vlaanderen" Oost- en West-Vlaanderen bedoeld. “Limburg is Vlaanderen niet. En Antwerpen trouwens ook niet", klinkt het.

GW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER