Kevin Van der Perren vierde na korte kür op EK kunstschaatsen

Kevin Van der Perren is donderdag op het EK kunstschaatsen in de Zwitserse hoofdstad Bern als vierde geëindigd in de korte kür.

ibroeksteeg

De 28-jarige Ninovieter mocht als 20e het ijs op en nam met 73.61 punten even de leiding in de tussenstand. Daarna werd hij echter nog voorbijgestoken door de amper 17-jarige Rus Artur Gachinski (73.76), de Tsjech Michal Brezina (76.13) en de Fransman Florent Amodio (78.11).

Ook de 18-jarige Jorik Hendrickx zette een goede korte kür neer en eindigde op de 13e plaats met 59.14 punten. Daardoor plaatsten de twee kunstschaatsers zich voor de vrije kür, die zaterdag op het programma staat.

Enkel de beste 24 uit de korte kür krijgen daarin startrecht. Van der Perren gaat er op jacht naar zijn derde Europese medaille. In 2007 en 2009 pakte hij immers al brons op het EK. Vorig jaar moest hij vrede nemen met de elfde plaats.

Voor Hendrickx is het nog maar de tweede deelname aan een EK. Bij de seniors steekt hij dan ook nog maar net zijn neus aan het venster. Een jaar geleden eindigde hij op het EK in de Estse hoofdstad Tallinn op de 20e plaats.

MEER OVER Bern

Meer sportnieuws