Bert Kruismans is 'Allerslimste Mens'

Print
Komiek en topfavoriet Bert Kruismans heeft zich donderdagavond tot de 'Allerslimste Mens ter Wereld' gekroond. In de ultieme finale van het één-programma toonde hij zich sterker dan acteur Stany Crets en Groen!-politica Eva Brems.

Favoriet

Door zijn afgetekende overwinningen voor en in de finaleweek was Bert Kruismans de gedoodverfde favoriet. En ook donderdag had hij weer een ruime voorsprong op de twee andere finalisten.

Bij het laatste beeldfragment wist Stany Crets nog een trefwoord te raden over Louis Theroux. 'Weird Weekends' leverde hem 50 seconden én een plaats in het ultieme finalespel op. Eva Brems viel dus als eerste af en werd derde. TV Ekkergem, dat eerder op de dag Eva Brems als winnaar bekendmaakte, zat er dus naast of maakte een grapje.

Trivial Pursuit kids

Bert Kruismans begon met 208 seconden voorsprong aan het eindspel, maar Stany Crets zorgde voor een fraaie remonte. Uiteindelijk strandden de twee mannen allebei op 1 seconden en ging de beurt naar Crets. Die kwam te laat op een juist trefwoord over Pol Van den Driessche zodat Kruismans met de oorkonde naar huis mocht.

"Ik ben geen quizzer, of zo. Met mijn kinderen speel ik wel eens de kidsversie van Trivial Pursuit, maar dan winnen zij altijd, omdat ze meer weten over Pokémon en dinosaurussen dan ik", lacht Kruismans. "En niet alleen daarover, trouwens. Vorige week zat ik met mijn tienjarige zoon te kijken naar die aflevering van 'De Allerslimste Mens' waarin ik vier trefwoorden moest raden over de Russische componist Prokofiev. “Sergei”, riep hij, en meteen voegde hij er aan toe: “Allez papa, dat ge dat niet weet!”

Bekijk hier nog eens het spannende eindspel:

MEEST RECENT