Forever 21 wordt concurrent van H&M op Meir

Met de komst van Forever 21 naar de Meir opent de Amerikaanse kledingketen het Europese offensief op concurrent H&M. De Antwerpse winkel van Forever 21 wordt meteen 4.000 vierkante meter groot.

smeeusen

De eerste megashop van kledingketen Forever 21 opent vanaf juni in het nieuwe en reusachtige winkelpand naast boekenwinkel De Slegte op de Meir. “Forever 21 heeft haar roots in Los Angeles”, vertelt Karl Van Oosterwijck van Internationaal vastgoed-consultant Cushman & Wakefield. “Het is een winkelgroep die zich eerst op de Amerikaanse thuismarkt concentreerde, maar die nu klaar staat om Europa te veroveren.

Het concept van Forever 21 is min of meer hetzelfde als dat van H&M. Beide zijn hip en trendy van look, betaalbaar van prijs en hebben vooral een jeugdig doelpubliek voor ogen. Forever 21 opende in december al een winkel in Londen, de vestiging in Antwerpen wordt echter de allereerste op het Europese vasteland.

Vlaggenschip

Dat de Amerikanen die stap heel belangrijk vinden, mag blijken uit de omvang van de winkel. Die wordt in Antwerpen liefst 4.000m2 groot –een vlaggenschip van de groep- verspreid over de kelder, een gelijkvloerse en eerste verdieping”. Nu al kun je op de website van Forever 21 terecht voor een blik op de kleurrijke collectie.

Het aanbod voor de Europese markt wordt aangepast en uitgebreid. Forever 21 in Antwerpen, op Meir 42, 44 en 46, opent in juni.

DACA

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio