1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jarige Vitalski gehuldigd op stadhuis

Vitalski is woensdag op tram 4 gestapt en ten stadhuize plechtig tot nachtburgemeester benoemd. Nu nog vader worden.

smeeusen

Gastspreker Rick De Leeuw prees zijn onstuimige gretigheid, cultuurschepen Heylen (CD&V) zijn veelzijdigheid. “Vitalski is te stand up voor literatuur, en te literair voor stand up-comedy.” En zo brak elke aanwezige woensdag tijdens de huldiging van de nachtburgemeester wel een lans voor ‘zijn’ Vitalski.

Een grappige verhalenverteller, vindt komiek Philippe Geubels, die zich ook een fan van zijn humor noemt. Radiomaker Pat Donnez spreekt van een schelm die man en paard noemt. Enfin, veel schoon volk - van zanger Ernst Löw, over acteur Johan Petit, tot Benidorm Bastard Irène Vervliet - had zich woensdag op het stadhuis verschanst, maar het stralende middelpunt was alleszins de hoogzwangere Saskia Vanreusel, Vitalski’s vriendin.

“De baby is uitgerekend voor 6 februari, al zou hij er volgens de gynaecoloog elk moment kunnen zijn”, vertelt ze. “Toch heb ik niet geaarzeld om naar de plechtigheid te komen. Ik voel me nog piekfijn. Voor het feestje achteraf pas ik liever.”

Ladykiller

Of Luv, zoals Vital Baeken haar noemt, een gelukkige Vitalski voor zich ziet? “Hij is erg aangedaan door deze viering. De afgelopen jaren heeft Vital het niet altijd makkelijk gehad, maar hier weet hij zich omringd door echte vrienden. Ook met het verschijnen van zijn autobiogra- fie had hij de laatste dagen nog zo veel om handen, dat er geen tijd was voor papa-zenuwen.”

Als kers op de taart van de huldiging voltrekt zich intussen een kunstzinnige stripact. Of dat imago van ladykiller niet gaat vervelen? “Nee, ik ben op Vital gevallen zoals hij is. Toegegeven, hij kan soms toeren uithalen, maar hij is ook heel loyaal en betrouwbaar. Elke dag met hem is een feest.”

Foto's: Ludo Marien

Ilse Dewever

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio