Jeanne Nielandt viert 106de verjaardag samen met honderd aanwezigen

Jeanne Nielandt viert 106de verjaardag samen met honderd aanwezigen

Jeanne Nielandt viert 106de verjaardag samen met honderd aanwezigen

Print
Kruibeke - Jeanne Nielandt uit Kruibeke vierde zaterdag haar 106de verjaardag. Ze is nog in goede gezondheid en genoot met volle teugen van het feest dat voor haar in De Brouwerij werd ingericht.

De kranige 100-plusser werd geboren op 14 januari 1905. Jeanne is afkomstig uit Haasdonk, maar woont al meer dan een eeuw in Kruibeke. Ze heeft voor een nageslacht van vier generaties gezorgd: drie dochters, vijf kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en vijf achterachterkleinkinderen. De jongste telg Lise werd vorige donderdag geboren.

Als haar eigen dochters

“Mijn moeder is tweemaal getrouwd”, legt haar 84-jarige dochter Irma Van Raemdonck uit. “Mijn vader Benoit is jaren geleden verongelukt. Moeder hertrouwde met Louis Vereecken, die zelf al twee dochters had, Margriet en Yvonne. “Ze heeft ons altijd opgevoed als haar eigen dochters”, vult Yvonne aan. “Mijn echte moeder heb ik nauwelijks gekend, omdat ze zo vroeg is overleden.”

Voordat Margriet enkele jaren geleden overleed, bezocht Jeanne haar dagelijks in het rusthuis. Dat was een beetje de omgekeerde wereld: Jeanne heeft – toen ze zelf al bejaard was - lange tijd als vrijwilligster in het rusthuis van Kruibeke gewerkt. Ze gaf er de senioren, die vaak jonger waren dan zijzelf, te eten en maakte een praatje met hen.

Jeanne heeft nog heel lang zelfstandig gewoond in haar huisje in de Schoolstraat. Pas sinds een val op de leeftijd van 102, waardoor ze moeilijk te been is, verblijft ze in het rustoord Wissekerke van Bazel. “Ik ging er tegen mijn zin naartoe, maar ik heb mij goed aangepast”, vertelt Jeanne. “De activiteiten in groep boeien me niet zo, maar ik hou er wel van om elke avond met vriendinnen in het rusthuis gezellig te keuvelen.”

Verjaardagen

De gezondheid van de eeuwelinge is nog prima. “Onze moeder loopt nog rond in het rusthuis en ook mentaal is alles dik in orde”, zegt Irma. “Ze herinnert zich zelfs alle verjaardagen van haar achterachterkleinkinderen.”

Jeanne sneed zaterdag zelf de grote verjaardagstaarten aan, waarvan meer dan honderd aanwezigen mee genoten. “Je bent op weg om het record te breken”, sprak burgemeester Denert haar toe. “In Sint- Pauwels woont een kloosterzuster van 110 jaar oud.”

Het geheim van Jeanne? “Dat is er niet echt”, zegt zij. “Eigenlijk gewoon altijd bezig blijven en elke dag nemen zoals hij komt.”

Foto: Gert Cools

Ilse Prinsen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio