Tweede verjaardag steekpartij in Fabeltjesland herdacht

Tweede verjaardag steekpartij in Fabeltjesland herdacht

Tweede verjaardag steekpartij in Fabeltjesland herdacht

Print
Dendermonde - Zondag is in de kerk van Sint-Gillis-Dendermonde de tweede verjaardag van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland herdacht met een eucharistieviering. Kim De Gelder doodde er een verzorgster en twee baby's. Achteraf trokken zowat honderd mensen naar het herdenkingsmonument Handjes. Er werden bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken.

Het thema van de herdenkingsplechtigheid was "Geef een bloem". De kinderen van de parochie maakten bloemen met boodschappen van hoop en voor een betere wereld.

De plechtigheid aan het herdenkingsmonument werd bijgewoond door familieleden van de vermoordde kinderverzorgster en ouders en familieleden van kinderen die de aanslag hebben overleefd. Er was ook een afvaardiging van de hulpdiensten en politie, stadsbestuur en OCMW-bestuur en -personeelsleden.

"Het is voor veel mensen nog te moeilijk om naar het monument te komen", aldus burgemeester Piet Buysse van Dendermonde na afloop. "Velen vermijden de plaats."

Toespraken werden zondag bewust niet gehouden. Het stadsbestuur koos voor een stil bezinningsmoment. Wellicht wordt ook volgende jaar een herdenkingsplechtigheid gehouden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio