"Wij aanvaarden één compromis: een onafhankelijk Vlaanderen"

Ons land moet een voorbeeld nemen aan Zuid-Soedan. "Onafhankelijk worden en komaf maken met de agressiviteit van de islam", zei Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers tijdens de nieuwsjaarsreceptie van zijn partij.

jlenaerts

Zuid-Soedan heeft zich vorige week afgescheurd van het islamitische noorden van het land. "Een voorbeeld. Dat is beter dan de Belgische bric à brac aan de wereld aan te prijzen", klinkt het bij het Vlaams Belang.

Voorzitter Valkeniers kon naar eigen zeggen zijn speech van vorig jaar herhalen. "De Vlaming heeft overduidelijk tegen de rotte Belgische constructie gestemd. Sindsdien palavert men al 223 dagen, via preformateurs, informateurs, olijke duo's, bemiddelaars, verduidelijkers en triumviraten… over de vraag hoe men die gammele ruïne overeind kan houden."

N-VA

De N-VA moet ook niet langer rekenen op de steun van het Vlaams Belang als de partij een compromis sluit over de staatshervorming. "Ik heb in het belang van Vlaanderen éénmaal de hand gereikt aan Bart De Wever via een open brief. Het antwoord was: oorverdovende stilte. Ik zal het geen tweede keer doen. Ik heb na het geknoei van de afgelopen maanden beslist om onze eigen weg te gaan. Het enige compromis dat wij aanvaarden, is een onafhankelijk Wallonië en onafhankelijk Vlaanderen", besluit Valkeniers.

Valkeniers haalt ook zwaar uit naar de pers. Die zou de partij te weinig aandacht schenken. De voorzitter wil daarom een media-actieplan starten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER