Lawaai Havenweg-A12 maakt buurt boos

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Een delegatie bewoners van de Gaspeldoornstraat en de Zandvlietse Hoek zakte tijdens de jongste bijeenkomst van de districtsraad af om zijn beklag te doen over de toegenomen lawaaihinder. De oorzaak is de vernieuwde asfaltlaat op de A12.
"Een tijd geleden vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de A12 tussen Ekeren en de Nederlandse grens. Dat zorgde twee maanden lang voor heel wat fileleed, maar dat is ondertussen voorbij en vergeten. Vanaf toen begon voor ons de ellende", begint Lucas Thierry zijn betoog.

Het fluisterasfalt werd vervangen door gewoon asfalt. "In vergelijking met vroeger is deze situatie niet te harden. Het is alsof vrachtwagens toeterend voorbijrijden. We denken dat het hier meer dan opportuun is om geluidsschermen te plaatsen", meenden de delegatieleden.

Nieuw onderzoek noodzakelijk

Districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen (sp.a) liet weten dat het district zich rechtstreeks heeft gewend tot minister Hilde Crevits. "Die beloofde ons om in de loop van dit jaar metingen te laten uitvoeren met het oog op het plaatsen van geluidsschermen. De laatste metingen van het Vlaams Gewest dateren al van 2006 en dus is een nieuw onderzoek meer dan noodzakelijk."

Erik Vandewalle

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio