"Lieten walloniseert Vlaanderen" met projecten in Limburg

Lieten walloniseert Vlaanderen met projecten in Limburg

"Lieten walloniseert Vlaanderen" met projecten in Limburg

Print
Twee dagen na elkaar is minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) in het Vlaams parlement zwaar aangepakt over de 100 elektrische auto’s die het Limburgs nutsbedrijf Infrax met Vlaamse steun gaat kopen. “Uw beleid lijkt een belspelletje”, sneerde Patricia Ceysens (Open Vld).

Lieten krijgt veel kritiek te slikken omdat ze omdat ze Limburg te gul zou bedienen. Aanleiding is de aankondiging door Lieten en haar partijgenoot annex Infrax-voorzitter Steve Stevaert dat honderd Limburgse gezinnen een jaar lang gratis een elektrische wagen kunnen uittesten. Het initiatief past in de proeftuinen die Lieten wil organiseren om de elektrische auto te promoten.

Belspelletje

Maar de oproep naar geïnteresseerde bedrijven om mee te dingen naar geld voor deze proeftuinen loopt nog tot 14 februari. “Die bedrijven vragen zich nu af of het nog wel zin heeft om hun kandidatuur te stellen", zegt Patricia Ceysens. "Uw beleid heeft veel weg van een belspelletje. U creëert de illusie dat er voor velen subsidies klaarliggen, maar slechts enkele uitverkorenen kennen de code."

Ceysens gaat zelfs nog verder. "Er is in Vlaanderen veel verzet tegen het cliëntelisme van de PS, maar wat ze in Limburg bij sp.a doen is geen haar beter. Dit is de wallonisering van Vlaanderen. Je bent socialist, je wil wat en je kan onmiddellijk rekenen op overheidsgeld", reageert ze in een krant van De Persgroep.

Lieten ontkent dat het Infrax-project al zeker is van Vlaamse steun. “Het is blijkbaar voldoende dat ik iets mee lanceer in Limburg om een groot anti-Limburggevoel te doen ontstaan. Ik ben een Limburger. Als dat moreel verwerpelijk is, dan is dat zo voor velen”, reageerde ze.

Nu in het nieuws