Ex-medewerker belspel: "Sommige bellers mocht ik niet doorschakelen"

Het belspelverhaal blijft maar duren. Nu klapt ook een ex-medewerker van Home Games, het dochterbedrijf van Endemol dat de spelletjes aan de VMMa leverde, uit de biecht. "Sommige telefoonnummers mocht ik zéker niet doorschakelen naar de studio", aldus de anonieme bron.

ikerremans

De man, die volgens zijn contract geen interne zaken mocht prijsgeven, werkte in totaal vier maanden bij Home Games.

Moeilijk genoeg

"De hoofdredacteur keek de opgaven altijd na om te zien of het wel moeilijk genoeg was. In een spel over automerken zochten ze bijvoorbeeld merken uit die in de jaren twintig een half jaar op de markt waren. Echt geen dingen die de gemiddelde Vlaming kon weten", aldus de man.

"Een van de taken was de presentatoren coachen in de regiekamer. Big Brother spelen dus. Er is dus niet één Big Brother zoals heel wat mensen denken." Op het internet is er nochtans een haatcampagne gestart tegen Pieter Vissers, de man die na de uitzending van 'Basta' geïdentificeerd werd als dé Big Brother of regisseur.

24.000 telefoons

De ex-medewerker zelf moest de oproepen van de kijkers doorschakelen naar de studio. "Pas als de regiekamer het vroeg, mocht ik de lijnen openzetten. In de loop van het programma gingen die met periodes van tien tot vijftien minuten weer dicht. Ik kreeg instructies om bepaalde telefoonnummers zéker niet door te schakelen naar de studio. Dat waren mensen waarvan ze wisten dat die dezelfde encyclopedieën gebruikten als de bedenkers."

"Er waren dagen dat er 8.000 telefoons op twee uur binnenkwamen, op andere dagen liep dat op tot 24.000 telefoontjes per show. Aan 2 euro per oproep. Zo'n show duurde twee uur en er waren er soms drie per dag. Tel maar uit hoeveel dat opbracht. Op zo'n dag kwam er een telefoontje van de directrice om ons te feliciteren."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER