Zorgcentrum breidt uit met serviceflats

Zorgcentrum breidt uit met serviceflats

Zorgcentrum breidt uit met serviceflats

Print
Stabroek - Het ‘godshuis Aalm. Cuypers’ van weleer groeit tegen 2015 uit tot een moderne zorgcampus voor ongeveer 200 senioren. De bouwaanvraag voor veertig serviceflats is ingediend. Volgend jaar starten de voorbereidingen om nog een vleugel voor veertig bedden bij te bouwen.

Wat in 1906 begon als godshuis, wordt tegen 2015 een zorgcampus, die bestaat uit het huidige Woon- en Zorgcentrum met plaats voor negentig bejaarden, veertig serviceflats waarvan de bouw in het voorjaar van start gaat en een uitbreiding van het bestaande gebouw met plaats voor veertig rusthuisbedden.

“De serviceflats bouwen we zonder subsidie. Ze komen op de plaats van het oude, afgebroken gebouw”, legt directeur Jos Grootaers uit. “De flats variëren in grootte van 60 tot 90 vierkante meter. Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit flats met een of meer slaapkamers.”

Het complex met de serviceflats wordt in dezelfde stijl opgetrokken als het nieuwe gebouw, maar telt wel een ondergrondse garage voor veertig wagens. In het nieuwe complex springen twee zijvleugels een stukje vooruit, als een knipoog naar het oude gebouw.

Patio

Middenin het complex komt een grote patio. “Die trekt veel licht en lucht naar binnen en geeft het geheel een erg open structuur. Om diezelfde reden zijn er ook veel ramen in het gebouw”, vertelt Grootaers.

Het gebouw met de serviceflats en het bestaande zorgcentrum worden met elkaar verbonden. “Het is inderdaad de opzet dat bewoners van de serviceflats een beroep kunnen doen op alle diensten die in het zorgcentrum worden aangeboden. Gebruik maken van die diensten zit natuurlijk niet in de huurprijs”, verduidelijkt de directeur.

Kinderopvang

In het nieuwe complex wordt ook plaats vrijgehouden om kinderopvang mogelijk te maken. “We zijn met de gemeentelijke dienst onthaalouders in bespreking om dat plan te realiseren. Het stimuleert de maatschappelijke integratie van de bewoners”, argumenteert de directeur.

Als alles meezit, kan er binnen enkele maanden gestart worden met de werkzaamheden. Begin 2013 moet het geheel bewoonbaar zijn.

Erik Vandewalle

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio