1 / 3

Nieuwe autobrandstichtingen maken Essen ongerust

Afgelopen nacht werden in de gemeente Essen, in het noorden van de provincie Antwerpen, opnieuw vier wagens in brand gestoken. Ook over de grens in Hoogerheide sloeg dezelfde brandstichter vermoedelijk toe. De burgemeester van Essen roept de burgers op om extra waakzaam te zijn.

De brandweer ontving de eerste oproep om kwart voor drie. Opmerkelijk is dat de dader deze keer steeds koos voor auto's die onder een carport stonden. Een van de eigenaars raakte tijdens het blussen bevangen door de rook en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

kscherpenberg
Kloosterstraat

Wagens in de Postbaan, Nollenkensstraat en de Kloosterstraat werden geviseerd. De dader ging telkens op een zelfde manier te werk, namelijk door een brandende fles onder de wagen te gooien. De uitgebrande wagens werden getakeld en werden nadien onderzocht op sporen door een branddeskundige.

Nederland

De pyromaan veroorzaakte ook in de Nederlandse grensgemeente Hoogerheide een vlammenzee. Ook daar werd onder een carport een wagen in brand gestoken. De vlammen sloegen over naar een andere wagen en de brandweer kon net vermijden dat het vuur oversloeg naar de woning. Enkele ramen waren wel gesprongen door de hitte.

Hoogerheide

Angstpsychose

Afgelopen weekend brandde in de gemeenten Kapellen, Kalmthout en Essen al een tiental wagens uit na opzettelijke brandstichting. Stilaan beginnen heel wat mensen in de Noorderkempen zich zorgen te maken.

De burgemeester van Essen, Gaston Van Tichelt (CD&V) hoopt de dader of daders zo snel mogelijk worden opgespoord, zodat er geen angstpsychose uitbreekt in zijn gemeente. Hij roept de burgers op om extra waakzaam te zijn.

Foto's: BFM

Hebt u iets speciaals te melden over de brandstichtingen? Was u getuige, bent u een van de slachtoffers of hebt u een goede tip? Laat het ons weten via hier@reageren.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio