Rudi De Kerpel verlaat LDD

Rudi De Kerpel verlaat LDD

Rudi De Kerpel verlaat LDD

Print
Rudi De Kerpel verlaat LDD, voorlopig nog de afkorting van Lijst Dedecker. De Kerpel gaat niet weg uit onvrede, maar heeft het te druk met andere dingen.

Bij de laatste verkiezingen was De Kerpel nog lijsttrekker in Oost-Vlaanderen voor LDD. Hij is ook altijd een trouwe medestander geweest van ex-voorzitter Jean-Marie Dedecker.

'Ik bewonder De Wever'

"Ik ben niet meer politiek actief", laat hij nu weten. "Dat heeft te maken met mijn drukke professionele bezigheden, maar ook met de politieke realiteit. Wij zijn niet door de kiezer gevraagd om aan het beleid deel te nemen."

De Kerpel blijft wel LDD-vertegenwoordiger in de raad van bestuur van de VRT. "Ik zit daar ook als ondernemer. En ik ben misschien niet meer politiek actief, ik blijf wel lid van LDD."

"De twee politici die ik nu het meest bewonder zijn Bart De Wever (N-VA) en Alexander De Croo (Open Vld)", voegt De Kerpel er nog aan toe.

LDD?

LDD maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag de nieuwe naam van de partij bekend. Volgens sommige bronnen zou het letterwoord LDD wel blijven bestaan, maar verdwijnt enkel de naam Dedecker.

Nu in het nieuws