Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VTM over zijn belspelletjes: "Basta rukt zaken uit hun context"

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), eigenaar van VTM, reageert afgemeten op de ontluisterende undercoverreportage van 'Basta' over belspelletjes. De commerciële zender is ook niet veel van plan in afwachting van de nieuwe reglementering van de kansspelcommissie. "We blijven de belspelletjes gewoon uitzenden, waarom ook niet?", zegt woordvoerster Sara Vercauteren kortaf.

ghouben

Naar aanleiding van de uitzending gaat de VMMa wel onderzoeken of organisator Home Games toch fouten heeft gemaakt en indien zo "zullen die rechtgezet worden". Op de vraag of de VMMa stappen gaat ondernemen tegen de makers van 'Basta', wil Vercauteren niets kwijt.

"Geen minderjarigen"

"Er worden beelden van andere zenders getoond, er wordt foutief geponeerd dat minderjarigen kunnen deelnemen en er wordt geknipt en geplakt in de vragen en antwoorden."

De VMMa wijst erop dat de belspelletjes op VTM en 2BE gereglementeerd zijn door de overheid en dat de belspelorganisator nog nooit beboet is voor fouten. De belspelletjes worden de VMMa aangeleverd door Home Games, een dochter van Endemol.

Basta, het nieuwe programma van het komische viertal Neveneffecten, stuurde een undercoverreporter, Maxime De Winne (foto), naar Home Games. Die werd aangeworven als presentator en kon zo via verborgen camera's en microfoons een boekje open doen over de interne keuken van belspelletjes.

Lees ook: "Meest choquerende is dat het gewoon afzetterij is" Lees ook: "Belspel-organisatoren zullen binnenkort wel anders piepen"

Bekijk hieronder de bewuste aflevering via YouTube:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER