Wilrijkse opvoedster wil voor goed doel Kilimanjaro bedwingen

Print
Wilrijk - De Wilrijkse opvoedster Fiona Gilis (29) hoopt op 6 februari op de top van de Kilimanjaro te staan. Die unieke ervaring moet het hoogtepunt worden van een avontuurlijke sponsortocht ten voordele van 'De Vlinderkens' in Edegem. Dat is het opvangtehuis voor jongeren waar Fiona werkt als begeleidster van een leeftijdsgroep.
Drie hoofdsponsors brachten samen 4.000 euro bijeen, een fuif leverde nog eens 500 euro op. Daarmee wil Fiona de huisvesting van de jongeren in 'De Vlinderkens' verbeteren. Haar reis naar de hoogste berg in Afrika betaalt ze helemaal uit eigen zak. Zij hoopt de top te bereiken na een klim van zes dagen over bewandelbare wegen. "Ik hoop alleen dat ik niet zoals Kris Peeters en Fred Deburghgraeve getroffen wordt door de hoogteziekte", zegt Fiona. "Ik las dat zelfs levende tennislegende Martina Navritalova een maand geleden haar beklimming van de Kilimanjaro om die reden moest afbreken."

Tijdens haar verblijf in Afrika kan de je avonturen van Fiona volgen op www.bloggen.be/devlinderkens.

Financiële steun is welkom op de speciale rekening van Caritas Hulpbetoon 776-5502333-77. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Luk Luyten

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio