"Meest choquerende is dat het gewoon afzetterij is"

Print
"Meest choquerende is dat het gewoon afzetterij is"

Meest choquerende is dat het gewoon afzetterij is

"Het meest choquerende is dat de belspelletjes gewoon zakkenvullerij zijn. Ze spreken er, met erg veel cynisme, over als zeer eerlijke trucs. En die zijn in hun ogen toegelaten. Alles is goed om geld te verdienen". Dat zei Maxime De Winne, de acteur die voor Basta undercover aan de slag ging als belspelpresentator op VTM.

Maxime De Winne kon tijdens zijn undercover-operatie vaststellen dat de belspelletjes weinig te vrezen hebben. "De Kansspelcommissie legt de producenten weinig in de weg. Ik heb gehoord dat de eindredacteur zelfs een kerstkaartje heeft gekregen van de commissie; dat ze zich ook in 2011 niet te veel zorgen moeten maken…", aldus De Winne in een interview met het weekblad Humo.

Onnozelaar

Op een bepaald ogenblik in de uitzending van Basta op VRT kreeg De Winne het moeilijk. Bijna niemand uit zijn directe omgeving, behalve zijn beste maat, wist dat hij zijn job als belspelpresentator deed voor Basta.

"Een enkeling siste mij een verwijt toe in het passeren. Op het werk begonnen mensen tegen me te fluisteren - zo van ik weet dat je met louche zaken bezig bent . Andere mensen zegden dat ik het niet slecht deed, maar je zag ze denken: onnozelaar… De scherpste reacties kwamen van ex-leerlingen (De Winne is leraar zedenleer): Gij met uw principes?", aldus De Winne.

De Winne kreeg bijna tranen in de ogen omwille van de negatieve reacties uit zijn omgeving. Een iemand die hij goed kende, "heeft zich gewoon omgedraaid zonder een woord te zeggen".

Slechterik op een scène

"Maar als je bezig bent met presenteren, sta je daar niet bij stil. Dan ben je bezig als een slechterik op een scène". De laatste presentatie was voor De Winne dan ook een zeer emotioneel moment. "Hier heb ik maanden naar uitgekeken", aldus de acteur. Tijdens die uitzending slaagde Basta erin de rekensleutel voor het telspel te kraken.

Lees ook: "Belspel-organisatoren zullen binnenkort wel anders piepen"

MEEST RECENT