Bob Wezenbeek stopt als stem Stabroekse gansrijders

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Bijna een halve eeuw vuurde de stem van Bob Wezenbeek de Stabroekse gansrijders aan het beste van zichzelf te geven. Hij overhaalde bezoekers gul te zijn met Belgische franken en later euro's.De meest bekende folklorestem van Stabroek stopt ermee onder het motto "'t Is tijd voor verjonging!"
Het jaar dat Frans Coucheir in Stabroek koning werd - ingewijden weten dat we dan spreken over 1962 - betekende voor de jonge Bob Wezenbeek het begin van een omroepercarrière die bijna een halve eeuw zou duren. Door familiale omstandigheden moest hij enkele keren verstek laten gaan, maar voor vele generaties gansrijders is Bobs stem de stem van de gansrijders. Hoeveel geld hij bij elkaar heeft geroepen, weet niemand precies. Het zijn in elk geval vele duizenden euro's. "Vorig jaar werd het gansrijden door de barre wintertoestanden uitgesteld. De nieuwe datum paste niet in mijn agenda, dus vorig jaar was ik er al niet meer. Nu is het evenwel mijn officiële stop", zegt Bob.

Wie het overneemt is nog niet officieel geweten. De kans is echter groot dat het duo Paul Hendrickx en Sebastiaan Vandermolen hun job van vorig jaar verder zetten.

Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio