Jos II is de nieuwe prins karnaval

Jos II is de nieuwe prins karnaval

Jos II is de nieuwe prins karnaval

Print
Olen - Ook de gemeente Olen verkiest jaarlijks haar prins karnaval. Dat gebeurt binnen de rangen van de karnavalsvereniging De Draa Oeëre. Deze heeft vooral haar tenten opgeslagen in Sint-Jozef-Olen en kent al vele jaren een bloeiend bestaan.
"We zijn fier dat Jos onze 40ste prins wordt", zegt een tevreden woordvoerder Louis Boeckx. "Jos II volgt prinses Ilse I op, die plechtig ten grave werd gedragen. Jos is afkomstig uit de Mosselgoren. Dat is een Geels gehuchtje dat nauw aansluit bij sint-Jozef-Olen." Jos Heylen, de nieuwe prins, is de broer van oud-voorzitter Marc Heylen.

De aanstelling lokte zaterdagavond heel wat volk naar zaal De Vrede in Sint-Jozef. Bevriende karnavalsverenigingen zakten uit de hele provincie en zelfs daarbuiten af naar de pottengemeente.

Zaterdag 29 januari wordt opnieuw een belangrijke dag voor de karnavalsvereniging. Dan wordt de prins op het gemeentehuis ontvangen. Burgemeester Marcel Bellens (CD&V) zal dan officiëel de prins aanstellen en de macht aan hem overdragen.

Rudi Van Houdt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio