Onveilig gevoel heerst bij eigenaars in brand gestoken auto's

Ten huize De Maeyer praat het koppel Guido en Miranda en zoon Steven voluit over de gebeurtenissen. Zaterdagnacht hoorde ze net een vuurpijl afsteken op hun oprit. Vader Guido merkte snel dat er een fles met benzine op de voorband van zijn citroën C5 lag. Ondertussen kwam zoon Steven naar beneden. "Na vijftien emmers water was het nog aan het smeulen", vertelt hij. "Als we de beelden van de andere auto's zagen, hebben we nog relatief geluk gehad dat we er zo snel bij waren. De auto stond gelukkig vlak naast ons huis."

redactie

Het klinkt misschien raar, maar ik was opgelucht dat we hoorden dat er nog andere slachtoffers waren", gaat Guido verder."De eerste gedachte was: wie doet ons dat aan, wat hebben we fout gedaan? Maar dat verwaterde toen we dat hoorden. Mijn vrouw heeft nog wel een zeer onveilig gevoel, zo durft ze de rolluiken niet meer sluiten zolang ze wakker is."

Verzekering

"Ik snap niet wat de dader heeft gedreven. Op deze manier raak je mensen in hun privé. Vandalisme is van alle tijden. Maandelijks worden hier wel eens brievenbussen omgegooid, maar dit is van een andere orde.Bij ons kan de schade nog meevallen. Als de auto hersteld kan worden, dekt de verzekering het. Bij een total loss kreeg ik de marktwaarde van een auto van 6,5 jaar."

Camerasysteem

Het rare is dat ik onlangs aan een camerasysteem dacht. Maar om 'ons peperkoekenhuisje' op die manier te beveiligen, leek ons wat gek. We hadden het beter gedaan. Nu zal er een komen en hopelijk hebben we het nooit nodig."

Kris Peeters


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio