Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 17 januari 20u

De verschillende weercomputers zijn in de loop van maandag plots behoorlijk pessimistisch geworden met hun kaarten voor dinsdag. In tegenstelling tot eerdere prognoses blijkt Limburg nu toch te maken te zullen krijgen met een actieve regenzone die eerst voor Nederland bestemd leek. Vooral het noorden van de provincie zou voormiddag al flink wat regen mogen verwachten. In het zuiden valt eerst wat minder neerslag maar in de loop van de namiddag kan het overal een poosje stevig gaan regenen. 's Ochtends is het zacht met minima rond 6 a 7°C, maar dat zijn meteen ook ongeveer de maxima. De wind draait in de loop van de dag namelijk van zuidwest naar noordwest waardoor er geleidelijk koelere lucht wordt aangevoerd.

Woensdagochtend liggen de minima dicht tegen het vriespunt en overdag komt de temperatuur nog een graad of 4 tot 5 boven nul uit. Dat zijn eindelijk nog eens normale temperaturen voor de tijd van het jaar, januari is tot dusver meer dan 3°C zachter dan normaal waardoor de koude decembermaand zo goed als gecompenseerd is.

Voormiddag is het droog met afwisselend wolken en opklaringen. Namiddag vallen er verspreid enkele buien, mogelijk met een winters karakter. De wind waait zwak tot matig uit het noorden.

Donderdagochtend vriest het overal licht met minima gemiddeld rond -1°C en -2°C in de Kempen. Het wordt dus opletten geblazen voor gladde plekken want na de buien van woensdag zullen de wegen er vochtig bij liggen. Op een lokaal spatje motregen na blijft het donderdag droog en zeker namiddag kunnen er een aantal opklaringen verschijnen. De maxima komen rond +3°C uit.

Ook vrijdagochtend liggen de temperaturen net beneden het vriespunt. Het wordt opnieuw een droge maar frisse dag met maxima in de buurt van 3°C.

Tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met af en toe wat lichte regen. Afhankelijk van de timing van de opklaringen flirt de temperatuur 's nachts met het vriespunt. Overdag komt het kwik 3 tot 5 graden boven nul uit.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN