Tramwerken Wijnegem gestart

Print

Tramwerken Wijnegem gestart

Antwerpen - Op de Turnhoutsebaan, naast het Wijnegem Shopping Center, is begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe trambaan. Die komt uit Deurne, loopt een stuk voorbij het Shopping Center en krijgt juist voor het centrum van Wijnegem een keerlus.

Vanaf maandag worden grondwerken uitgevoerd. De aanleg van de trambaan op de Turnhoutsebaan in Wijnegem gebeurt in drie fasen, waarbij de hinder voor het doorgaand verkeer en voor het winkelend publiek beperkt moet blijven.

In een eerste fase, tot maart, wordt één rijstrook afgenomen richting Wijnegem.

In de tweede fase, die loopt van maart tot mei, krijgt het verkeer richting Deurne een rijstrook minder. Pas daarna komt het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Houtlaan aan bod. Ook hier moet de hinder beperkt blijven, omdat deze werkzaamheden plaatsvinden in de grote vakantie.

Foto boven en midden: Vlak voor de inrit van de parking aan het eind van het Shopping Center, kant Dorenboslaan, wordt de middenberm uitgegraven.Foto 3: Werklui bouwen aan de keerlus voor de tram. Die keerlus wordt juist voor de dorpskern van Wijnegem gelegd, ter hoogte van de Frans Van Schevensteenstraat.

Johan VAN BAELEN

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio