Lichaam gevonden in zeil: buurman bekent moord

Print
Een man uit Colfontaine, in de provincie Henegouwen, heeft de moord op zijn buurman bekend. Een dakwerker trof het levenloze lichaam op 6 januari aan in een zeil, in de tuin van een onbewoond huis in Colfontaine.

De buurman van het slachtoffer werd vrijdag verhoord. De man bekende en werd aangehouden, aldus het parket van Bergen.

Het lichaam was in een plastic zeil gewikkeld en het hoofd was gedeeltelijk bedekt met een zwarte plastic zak. De man overleed aan gewelddadige slagen op het hoofd met een scherp en met een stomp voorwerp, en was al enkele dagen overleden toen hij werd gevonden.

Na het onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Bergen bleek al snel dat het ging om het lichaam van Marc M.-A., die half december 2010 door zijn naasten als vermist was opgegeven. De autopsie bevestigde dat.

Uit het onderzoek bleek ook dat de buurman een nauwe band had met het slachtoffer, en dat de buurman verdwenen was. Het onderzoek, dat eveneens in de Spaanse provincie Alicante gevoerd werd, naar een gemeenschappelijk horecaproject van beide mannen leidde ertoe dat de verdachte gelokaliseerd kon worden in een Brussels ziekenhuis op 14 januari.

MEEST RECENT