Mercator wil groeien door nieuwe overnames

Mercator wil groeien door nieuwe overnames

Mercator wil groeien door nieuwe overnames

Print
De Antwerpse verzekeraar Mercator wil verder groeien door nieuwe overnames te doen. Recentelijk kocht de maatschappij nog Avéro op. Nu is ze in de running om Ethias-dochter Nateus over te nemen.

Mercator neemt morgen zijn nieuwe hoofdzetel in de buurt van Berchem station officieel in gebruik. De verzekeraar huurt het pand van de vastgoedbevak Cofinimmo.

“We dienden zware investeringen te doen in ons oude gebouw. Uiteindelijk viel de keuze op een verhuizing”, zeggen toplui Gert De Winter en Erik Vanpoucke van Mercator.

Het oude gebouw, dat eigendom is van Mercator en rechtover het Antwerpse cultuurhuis DeSingel is gevestigd, wordt de volgende twee jaar verhuurd aan concurrent en buur Vivium. Die plant namelijk zelf een grote renovatie.

Groei

In de nieuwe hoofdzetel van Mercator zijn 568 van de zowat 850 personeelsleden aan de slag. Er is mogelijkheid tot uitbreiding. Mercator wil dan ook groeien. De Zwitserse eigenaar van de maatschappij - verzekeraar Baloise - wil immers een marktaandeel van 10% in elk land.

Mercator komt in in België nog maar aan de helft. “De kloof kunnen we niet zomaar dichtfietsen, dus kijken we inderdaad naar nieuwe overnames uit”, aldus De Winter. Bij de doelwitten zit alvast een onderdeel dat Ethias moet afstoten.

Recentelijk kocht Mercator nog de Belgische tak van Avéro Verzekeringen op. “Die maatschappij is erg complementair met ons”, aldus De Winter. “Wij staan sterk bij particulieren en kmo’s, zij in grote ondernemingen en industriële verzekeringen. Wij zijn vooral actief in Vlaanderen, zij in Brussel en Wallonië."

Na de overname telt Mercator 660.000 klanten. Die worden aangebracht door 970 zelfstandige makelaars en zorgen voor een totaal premie-incasso van 699 miljoen euro.

Mercator gaat de naam Avéro deze zomer vervangen. Hij blijft immers eigendom van het Nederlandse Eureko.