Voetballers Leonardo Lyceum Topsport naar WK voetbal voor scholen in Brazilië

Voetballers Leonardo Lyceum Topsport naar WK voetbal voor scholen in Brazilië

Voetballers Leonardo Lyceum Topsport naar WK voetbal voor scholen in Brazilië

Print
Wilrijk - In de Belgische finale van de schoolsportcompetitie versloeg de voetbalploeg van het Leonardo Lyceum de Ecole du Foot Seraing. De overwinning leverde de spelers een ticket op naar Brazilië, waar ze deelnemen aan het wereldkampioenschap voor schoolteams.

“Natuurlijk behoorden we tot de favorieten om ons voor dit toernooi te plaatsen”, vertelt Lierenaar Glenn Claes (16), de aanvoerder van het team. “Maar toch dreigde het in de finale tegen de jongens van de Ecole du Foot Seraing, de school waar de jeugdspelers van Standard Luik hun opleiding krijgen, nog fout te lopen. Gelukkig bleven we na de 0-1 achterstand rustig en konden we de wedstrijd winnend afsluiten met een duidelijke 4-1 score.”

De leerlingen van het Leonardo Lyceum worden voorbereid op een carrière als professioneel sporter. “En daarbij hoort natuurlijk het omgaan met stress”, vertelt directeur en voormalig topscheidsrechter Frans Van den Wyngaert. De jongens vertrekken dan ook met een gezonde ambitie naar het toernooi.

Brazilië topfavoriet

“Topfavoriet is uiteraard thuisland Brazilië”, vertelt Glenn. “Maar wij zullen ons land zo goed mogelijk vertegenwoordigen. We zullen onze huid duur verkopen.”

De spelers en begeleiders vertrekken op 9 april en keren tien dagen later terug. De reiskosten worden voor een derde gedragen door de organisatie. De rest moeten de deelnemers zelf ophoesten. “Wij willen de ouders zeker niet plunderen”, zegt de directeur. “Daarom rekenen we op een aantal sponsors. Maar heel belangrijk is ook dat de toekomstige topsporters beseffen dat de centen niet zomaar uit de hemel komen vallen. Daarom willen we dat de mannen ook zelf iets doen om het nodige geld bij elkaar te halen. We denken eraan enkele sportdagen te organiseren voor leerlingen van het lager onderwijs die dan door onze leerlingen in goede banen worden geleid.”

Voor de aanvoerder, die bij S.K. Lierse speelt en geregeld meetraint met het eerste elftal, is het aftellen alvast begonnen. “Een van mijn idolen is Wesley Sonck. Ik denk dat ik hem wat extra tips ga vragen.”

Patrick Van Dyck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio