Verhoor van Charly Theuns verloopt erg moeizaam

Verhoor van Charly Theuns verloopt erg moeizaam

Verhoor van Charly Theuns verloopt erg moeizaam

Print
Mechelen - Het verhoor van Charly Theuns (39), die voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de doodslag op Eric Fredericque (45), is maandagochtend niet van een leien dakje gelopen. De Mechelaar maakte een ongeïnteresseerde indruk en zei dat hij zich niets meer van de feiten kon herinneren. Hij wilde op den duur ook geen verklaringen meer afleggen.

Op vraag van zijn advocaten werd het verhoor geschorst, zodat ze even met hun cliënt konden overleggen. Toen assisenvoorzitter Dirk Thys het bij het begin van het verhoor over de jeugd van de beschuldigde wilde hebben, leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Theuns antwoordde op de vragen, zij het met weinig enthousiasme.

Hij verbleef van zijn 9 tot 18 jaar in instellingen en ging daarna weer thuis wonen. Hij vulde zijn dagen met rondhangen en op café zitten. Op 18 jaar tijd werkte hij slechts 1,5 jaar. "Ik had een inkomen van de RVA en dat was genoeg. Ik heb nooit echt naar werk gezocht", bekende hij.

HIV

De beschuldigde had drie ernstige relaties, waaruit een dochter en een zoon voortkwamen. Theuns gaf toe dat hij zijn vriendinnen geregeld sloeg. Zeker één van hen besmette hij ook met HIV. "Dat was echter een ongeluk, want het condoom was gescheurd", verdedigde hij zichzelf. Hij vertelde de vrouw in kwestie evenwel nooit dat hij besmet was, omdat hij bang was dat ze hem anders zou laten vallen.

Toen zijn laatste vriendin hem aan de deur zette, logeerde hij bij kameraden. In juni 2008 trok hij bij Fredericque in, die in een appartement boven café "The Busstop" in Mechelen woonde. Volgens Theuns konden ze het goed met elkaar vinden en hadden ze nooit ruzie, behalve wanneer Fredericque medicatie gebruikt had of gedronken had.

Bedreigd

"Volgens verschillende getuigen voelde Eric zich niet meer op zijn gemak in zijn eigen huis en had hij schrik van u. U zou hem ook bedreigd hebben, toen hij u vroeg om te vertrekken", zei de assisenvoorzitter. "Niet waar. Toen Eric zei dat ik buiten moest, zei ik oké", aldus de beschuldigde.

Toen de assisenvoorzitter wilde weten wat hij op 24 augustus 2008 - de dag van de feiten - deed, antwoordde Theuns droogweg dat hij waarschijnlijk gedronken had. Voor de rest kon hij zich niets meer herinneren.

Na de middagpauze wordt het verhoor (misschien) voortgezet.

Foto: Jan Van der Perre

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio