Bouw veiligheidscentrum start dit voorjaar

Print
Geel - De bouw van het nieuwe veiligheidscentrum voor de hulpdiensten op de Stelenseweg in Geel gaat dit voorjaar van start.

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout kijkt al vooruit naar de verhuizing naar het nieuwe veiligheidscentrum op de Stelenseweg naast de huidige brandweerkazerne.

Door een fout van het studiebureau moest het project eind vorig jaar opnieuw worden aanbesteed. “De offertes voor de vernieuwde aanbesteding zijn binnen. Als alles volgens schema verloopt, start de bouw van het centrum nog in het voorjaar. De eindafwerking van het gebouw vindt plaats in 2012”, zei Jef Van Lommel, korpschef ad interim van de politiezone Geel op de nieuwjaarsreceptie. De politie verhuist van de gebouwen op de Werft naar het veiligheidscentrum. Ook de brandweer, het Rode Kruis, de ambtenaar voor gemeentelijke administratieve sancties, de dienst alternatieve straffen en een wachtdienst voor huisartsen krijgen er een stek.

De politie belooft voor 2011 nog meer aandacht te vestigen op de wijkwerking. “In 2010 hebben we wel al drie extra wijkagenten ingezet en de grenzen van sommige wijken hertekend”, vervolgt Jef Van Lommel. “Bovendien is de interventiegroep anders ingedeeld met onder andere een wijkondersteuningsteam. De zone is klaar om de burgers nog beter en gerichter te helpen.” Het politiekorps zelf ondergaat in 2011 ook een verandering door de indeling in drie units.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio