Zonnige Woonst bouwt dit jaar 33 sociale huurwoningen

Print
Hamme - De Zonnige Woonst stelt dit jaar 33 nieuwe woongelegenheden ter beschikking. Het gaat om drie projecten in de Noordstraat en Evangeliestraat in Hamme en in de Sint-Jozefstraat in Kastel.
In de Noordstraat kocht de Sociale bouwmaatschappij vier rijwoningen. Op de vrijgekomen gronden worden negen sociale woongelegenheden (kostprijs 735.000 euro) waarvan zes duplexappartementen, twee gelijkvloerse appartementen en één gezinswoning met drie slaapkamers gebouwd samen met negen garages. Ruwbouw en garages zijn bijna klaar. De woningen zijn tegen september dit jaar instapklaar.

De bouwmaatschappij was in de Evangeliestraat al eigenaar van een braakliggend terrein gelegen recht tegenover het eerder gerealiseerde woonproject in het Gezusters De Grevehof.

Wachtlijst

Daar bouwt men twaalf woongelegenheden (kostprijs 1,2 miljoen euro) waarvan zes gelijkvloerse appartementen en evenveel duplexwoningen met een en drie slaapkamers samen met negen garages. Verwacht wordt dat dit bouwproject in november 2011 is afgewerkt.

In Kastel bouwt De Zonnige Woonst op de site van de oude gesloopte gemeenteschool aan de Sint-Jozefstraat twaalf sociale woongelegenheden en acht carports (1,3 miljoen euro). Het gaat om zes woningen met één slaapkamer, twee met twee slaapkamers en vier met drie slaapkamers. Vorige week zijn de werkzaamheden voor de ruwbouw gestart. Die woningen zijn tegen begin 2012 instapklaar.

Ondertussen maakt De Zonnige Woonst werk van de bouw van 24 sociale huurappartementen en achttien ondergrondse parkingplaatsen op het Varkensmarktje. De plannen zijn bijna klaar. Daarna wordt de bouwaanvraag ingediend. Ook in de Slangstraat wordt een bouwproject voor 22 woongelegenden klaargemaakt.

De Zonnige Woonst verhuurt bijna 1.300 huurwoningen. De wachtlijst loopt soms op tot meer dan 300 aanvragen.

Wim Onselaere

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio