Oudste inwoner van Lier op 104-jarige leeftijd overleden

Oudste inwoner van Lier op 104-jarige leeftijd overleden

Oudste inwoner van Lier op 104-jarige leeftijd overleden

Print
Lier - Fons Hermans, de oudste inwoner van Lier, is vrijdag op 104-jarige leeftijd overleden. Voetbalclub Lierse verliest haar oudste supporter, de stad Lier haar oudste inwoner.

Tot vlak voor Kerstmis woonde Fons nog alleen in zijn eigen huis. "De laatste maanden was Fons heel vergeetachtig. Het werd zelfs gevaarlijk om nog alleen te blijven wonen. Een week voor Kerstmis is Fons dan weer eens gevallen en werd hij met een dubbele bekkenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. Een operatie was omwille van zijn hoge leeftijd te risicovol. Ik heb er dan voor gezorgd dat hij naar Huize Nazareth kon. Hij was daar naar eigen zeggen heel gelukkig", vertelt José Smans, die zowat dertig jaar lang Fons zijn bejaardenverzorgster was.

"Vlak na Nieuwjaar ging Fons er erg op achteruit en was hij kortademig. Vorige week is het dan nog erg snel gegaan. Van in het begin vreesde ik dat hij die val niet meer te boven zou komen. Maar ik ben blij dat hij in Huize Nazareth nog heel gelukkig was en dat hij niet heeft afgezien", zegt José.

José was er ook bij toen Fons vorig jaar nog eens een wedstrijd van Lierse ging volgen. Fons had tijdens zijn 104de verjaardag immers te kennen gegeven dat hij nog eens één keer graag naar zijn club zou gaan kijken. 'Gazet van Antwerpen' bracht dat voor Fons in orde. Hij kreeg een staande ovatie toen hij het veld opwandelde. In de middencirkel overhandigde ceo Neel De Ceulaer hem een oorkonde als eerbetoon. Met tranen in de ogen nam Fons ze in ontvangst.

De uitvaartliturgie vindt plaats op zaterdag 22 januari om 10u in de Sint-Gummaruskerk aan de Dorpstraat in Emblem (Ranst).

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio