Werkzaamheden voor aanleg Rijsblokpark eindelijk gestart

Werkzaamheden voor aanleg Rijsblokpark eindelijk gestart

Werkzaamheden voor aanleg Rijsblokpark eindelijk gestart

Print
Schilde - De werkzaamheden voor de aanleg van het Rijsblokpark zijn gestart. De gemeente wil met dit park een van de laatste stukjes groen in het centrum toegankelijk maken voor iedereen.

Deze week is men gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Rijsblokpark. In het parkje, dat ongeveer 8.000 vierkante meter groot is, wordt een verkeersveilige verbindingsweg aangelegd tussen het gemeentehuis en de parking aan de Rijsblokstraat, waarop enkel voetgangers en fietsers toegelaten zijn. Daarnaast komt er een wandelpad en kan men op een van de zitbankjes gezellig vertoeven in het groen.

“Het park is ontworpen door studiebureau Talboom in samenwerking met onze milieuambtenaar Walter Segers”, vertelt schepen van Milieu Anke Fierens (CD&V) trots. “Omdat dit ontwerp de principes van harmonisch park- en groenbeheer erg goed volgt, hebben we voor deze plannen een subsidie gekregen van 133.192 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos. Het gemeentebestuur zelf investeert 358.828,53 euro.”

Veiligheidsgevoel

Fierens wijst erop dat de gemeente aan strenge voorwaarden moest voldoen om deze subsidie te verkrijgen. “Er werd bijvoorbeeld geopteerd om een zwevend fiets- en wandelpad aan te leggen om zo de wortels van de oude beuken te vrijwaren”, verduidelijkt ze. “Een ander pad is verhard met dolomiet, wat dan weer waterdoorlatend is.

Verder zal het park ’s avonds verlicht worden om het veiligheidsgevoel te bevorderen en is het toegankelijk voor gehandicapten.” Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden ongeveer zeventig dagen in beslag nemen.

Foto: Wim Hendrix

SERU

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio