Rode Kruisgebouw breidt uit

Rode Kruisgebouw breidt uit

Rode Kruisgebouw breidt uit

Print
Beveren-Waas - Het officiële startschot voor de uitbreiding van het Beverse Rode Kruisgebouw werd zondag gegeven. Ook de vrijwilligers van het Rode Kruis werden gehuldigd tijdens een vol feestprogramma.

Met de fikse uitbreiding zal het Rode Kruisgebouw bijna in oppervlakte verdubbelen. Langs de zijde van de brandweerkazerne wordt aan het bestaande gebouw een nieuwe vleugel van veertien meter lang opgetrokken. Belangrijk is dat het gebouw een volwaardige personenlift zal krijgen, zodat ook rolstoelgebruikers zonder problemen de bovenverdieping kunnen bereiken. De bestaande traplift is vaak defect.

Op de gelijkvloerse verdieping komt een garage, met plaats voor twee voertuigen: de gemeentelijke handicars. “De huidige garage met vier staanplaatsen is al een tijdje ontoereikend”, legt voorzitter Luc Vigoureux uit. Het Rode Kruis heeft twee ziekenwagens, een interventievoertuig, twee handicars en een aanhangwagen. Daar is zopas nog een nieuw voertuig bijgekomen: het Snelle Interventie Voertuig (S.I.T.) van het Rode Kruis Oost-Vlaanderen, dat in de afdeling Beveren staat gestationeerd. Dit voertuig wordt voornamelijk bemand door vrijwilligers van de Rode Kruisafdeling in Beveren.

Multifunctioneel lokaal

In de bovenverdieping van de nieuwe vleugel komt een multifunctioneel lokaal van tachtig vierkante meter. Dat zal dienst doen als les- en vergaderlokaal. Voor sommige lessen moet nu soms worden uitgeweken naar het nabijgelegen politiecommissariaat of de brandweerkazerne.

Ook de bloedinzamelingen zullen in dat lokaal hun plek krijgen. Die vinden zestien maal per jaar plaats in het Rode Kruisgebouw. Deze uitbreiding zal zorgen voor een vlotter verloop daarvan. Voorts worden er nog twee extra kleedkamers en een sanitair blok gebouwd.

Geen overbodige luxe, want in het huidige gebouw moeten de vrijwilligers zich omkleden in een bergruimte. Deze vrijwilligers van het Rode Kruis werden zondag in het CC Ter Vesten trouwens stevig in de bloemetjes gezet. “De èchte rijkdom van Beveren vormen de vrijwilligers”, benadrukte burgemeester Marc Van de Vyver.

Foto: Stefaan Van Hul

Ilse Prinsen

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio