Secretaris Rode Kruis Lebbeke zwaait af

Print
Lebbeke - Het Rode Kruis van Lebbeke zet haar uittredend secretaris Paul Verheyden (70) in de bloemetjes. Na bijna 45 jaar bij de lokale afdeling geeft de man de fakkel door.

Paul Verheyden startte in 1967 bij de lokale afdeling van het Rode Kruis en heeft er heel wat watertjes doorzwommen. Hij trok mee als vrijwilliger de baan op en volgde tal van scholingen. Al snel werd hij verantwoordelijk voor de vorming binnen het Lebbeekse Rode Kruis. Zo heeft hij samen met zijn collega’s heel wat mensen de technieken van eerste hulpverlening bijgebracht. De jongste jaren was hij ook secretaris.

“Ik word al een dagje ouder en je moet op tijd de fakkel doorgeven”, zegt Verheyden, die tot ere-secretaris werd benoemd. “Dat doe ik nu, maar ik neem zeker geen definitief afscheid van het Rode Kruis hoor. Ik blijf me inzetten op vlak van vorming zolang mijn gezondheid het toelaat.”

Binnenkort als het weer beter wordt, begint hij ook opnieuw te werken in zijn tuin, want hij is tevens voorzitter van de Volkstuinders van het Heilig Kruis.

RAMO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio