Politievakbond: "De Troy bracht gevangenis Sint-Gillis in gevaar"

Politievakbond: De Troy bracht gevangenis Sint-Gillis in gevaar

Politievakbond: "De Troy bracht gevangenis Sint-Gillis in gevaar"

Print
"Onderzoeksrechter Wim De Troy heeft de gevangenis van Sint-Gillis in gevaar gebracht door zowel de directrice, een adjudant en een portier te laten oppakken." Dat laat de politievakbond Sypol.be, afdeling gevangenissen, maandag weten.

Lees ook "Incident in Sint-Gillis was flagrante vorm machtsmisbruik"

De onderzoeksrechter liet zondagmiddag de drie personeelsleden oppakken nadat ze hem weigerden zijn wagen op de binnenkoer van de gevangenis te laten parkeren. "Het personeel volgde enkel de regels en deed niets fout."

"Dat was ook de reactie van de gevangenisleiding, onder wie directeur-generaal Hans Meurisse, die zondag ter plaatse kwam", zegt Kris Popelier van Sypol.be. "Het was juist De Troy die de bewaking van de gevangenis in gevaar bracht."

Dat een onderzoeksrechter zich zomaar de toegang tot een gevangenis toe-eigent, is eerder uitzonderlijk te noemen. Wat wel vaker voorkomt is dat onderzoeksrechters zich niet op de juiste manier legitimeren, luidt het.

"Momenteel gaan we echter de kat uit de boom kijken en afwachten welke stappen de overheid tegen De Troy neemt", aldus nog Popelier.

Wie is Wim De Troy? Bekijk een reportage van vtm:

.

Nu in het nieuws