Inbrekers aan de haal met geld, sigaretten en tv van café De Zwaluw

Print

Inbrekers aan de haal met geld, sigaretten en tv van café De Zwaluw

Kontich - Inbrekers zijn in de nacht van zaterdag op zondag driest tekeergegaan in café De Zwaluw in de Molenstraat. Ze doorsnuffelden zelfs de zaal naast het woongedeelte. Niemand hoorde iets, zelfs de hond des huizes niet.

Het was de moeder van de cafébaas die zondagmorgen rond 8u de vaststelling deed. De voordeur stond helemaal open. “Geforceerd met een koevoet. Die gebruikten ze binnen ook om de speelautomaten en de sigarettenkast open te wrikken. Ze haalden al het geld en de sigaretten - op een pakje na - eruit”, zegt cafébaas Steven Vercammen.

Duidelijk is dat de daders hun tijd namen. In heel het café tot in de keuken achteraan en zelfs boven in de zaal werden alle kasten uitgeladen en werd alles overhoopgehaald. “Het is hier een echt stort”, zucht cafébazin Wendy Roelants. “Zelfs de charcuterie uit de koelkast lag op de grond uitgespreid. Ook de diepvriezer in de keuken lieten ze wagenwijd openstaan. En ze dronken een flesje pompelmoessap leeg en hebben dat gewoon op de toog laten staan. Dit is niet zomaar een inbraak.”

"Niks abnormaal opgemerkt"

Naast het geld uit de speelautomaten en de buit van de sigarettenkast ontvreemdden de inbrekers onder meer nog het wisselgeld van het café, het geld van de supportersclub en de flatscreen-tv die in het café hing. Ook een digitaal fototoestel is spoorloos.

De dartsautomaat, de sjotterkast en de spaarkas die aan de muur hangt, lieten ze vreemd genoeg onaangeroerd. “Hadden ze geen tijd meer, zijn ze opgeschrikt? Ik weet het niet. Omstreeks halfzes werd ik wakker en moest ik naar het toilet. Als je doortrekt, hoor je dat beneden als het stil is. Misschien heeft dat hen doen opschrikken. Ik heb alleszins niets gehoord. Om twee uur was ik pas boven, omstreeks kwart over vijf was Stevens broer gepasseerd en hij had toen ook niks abnormaals opgemerkt”, zegt de cafébazin.

Waakhond

Heel de tijd heeft niemand iets gehoord, ondanks het feit dat de inbrekers zelfs de zaal naast het woongedeelte binnendrongen. “We vragen ons al af of ze niks hebben binnengespoten zodat we bedwelmd waren. Zelfs de hond die mee boven lag te slapen, gaf geen kick”, zegt cafébaas Steven Vercammen.

“We hebben altijd een hond in het café gehad om te waken. Maar nadat de vorige was overleden, hebben we vorig jaar een andere in huis genomen. Omdat het nog een pup is, gaat hij nog mee naar boven. Anders had die beneden gezeten."

"Onlangs hadden we op de deur achteraan ook een extra, stevig slot geïnstalleerd. En dan heb je dit voor. Gewoon langs de voordeur! Volgens de speurders is het duidelijk dat zij niet aan hun proefstuk waren.”

Foto: Dirk Van De Velde

Bart Roggeman

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio