Werkzaamheden Statieplaats zorgen voor wrevel bij handelaars

Werkzaamheden Statieplaats zorgen voor wrevel bij handelaars

Werkzaamheden Statieplaats zorgen voor wrevel bij handelaars

Print
Hemiksem - De werkzaamheden die vorige week op de Statieplaats zijn gestart, zetten kwaad bloed bij de zaakvoerders van café Kivu en frituur Bientje. Ze stellen zich vragen bij het verloop ervan en vrezen dat ze langer dan gezegd in de miserie zullen zitten.

Dat de heraanleg nodig is en dat niemand wat kan doen aan de weersomstandigheden, waardoor de werkzaamheden aan de Statieplaats en omgeving al danig wat vertraging hebben opgelopen, daar hebben ze alle begrip voor. “Dat er enige overlast is, daar kan je sowieso niet buiten. Maar met wat ik hier nu zie, stel ik me toch vragen bij de organisatie. Het kruispunt van de Delvauxstraat met de Statieplaats zou opengebroken worden, maar na een week zou er alweer verkeer in één richting mogelijk zijn. Maar dit is meer dan alleen het kruispunt dat is opengebroken. Op een week gaat dat hier niet opgelost zijn”, zegt cafébazin Martine.

“Het lijkt me allemaal niet goed georganiseerd. Ik hoor of zie niemand van de gemeente. Als er iets aan de planning is veranderd, is het toch een kleintje om ons in te lichten? De aannemer belt wel geregeld. Zo liet hij vrijdag nog weten dat ze pas maandag zouden verder graven. Dan weet je toch al van iets. Ik hou mijn hart vast voor het verdere verloop van de werkzaamheden, want dit is pure miserie. Dat mag zo geen maanden blijven aanslepen”, zegt ze.

Tweerichtingsverkeer

De uitbaters van frituur Bientje zijn enigszins een andere mening toegedaan. “De werkzaamheden verlopen niet volgens plan en zoals ons is meegedeeld. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de aannemer gewoon zijn zin doet. Als we inlichtingen vragen aan de gemeente, krijgen we die ook. Alleen de signalisatie zou beter kunnen. Zo is in het stuk van de Statiestraat tussen de Statieplaats en de Pompstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten zodat de mensen via de Pompstraat en de Statiestraat de parking naast het station kunnen bereiken, maar geen kat die dat weet. Aan het begin van de Saunierlei zou ook een bord moeten komen dat de handelaars wel bereikbaar zijn”, zegt Kurt Halans van frituur Bientje.

“Wat me ook zorgen baart, is dat de spooroverweg van februari tot april dichtgaat. Wat als de rest dan nog niet klaar is? Dan geraken we helemaal geisoleerd. En dan is het al vier maanden miserie. Nu hadden we op twee dagen tijd al 35 procent minder omzet.”

Foto: Dirk Van De Velde

Bart Roggeman

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio