Uitbater van garage dag lang gegijzeld

Print
Aartselaar - Vijf mannen hebben zaterdag de zaakvoerder van B&M Autohandel in elkaar geslagen, in de kofferbak gestoken en bijna een hele dag gegijzeld.

Dat Mohamed El Bou, de uitbater van B&M Autohandel aan de Antwerpsesteenweg in Aartselaar hard is aangepakt, is duidelijk van zijn gezicht ‘af te lezen’. Maar verder wil hij geen commentaar kwijt. “Het is allemaal al erg genoeg”, zegt zijn vrouw. “Dat hij terug is, is het belangrijkste.”

Zaterdagmiddag zag Mohameds vrouw stukken tape in de garage liggen en Mohamed zelf was nergens te bespeuren. Ze werd ongerust en bekeek daarom de beelden van de bewakingscamera in de garage. Daarop was te zien hoe Mohamed door vijf mannen in elkaar werd geslagen.

Losgeld

Ze plakten tape over zijn mond, trokken een zak over zijn hoofd en duwden hem in de kofferbak van hun wagen. Dezelfde dag nog eisten de gijzelnemers 100.000 euro. Maar Mohameds vrouw stapte naar de politie. Mohamed werd zaterdagnacht vrijgelaten. Ook daarna nog zou zijn gezin doodsbedreigingen hebben ontvangen.

Of er meer achter de gijzeling zit, is niet duidelijk. Het Antwerpse parket onderzoekt de zaak.

SYMA, JVB

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio