Griepvirus bij KVM: Vier spelers ziek

Griepvirus bij KVM: Vier spelers ziek

Griepvirus bij KVM: Vier spelers ziek

Print
KV Mechelen wordt vlak voor de hervatting van de competitie geteisterd door een griepvirus.

Voor de training van gisteren meldden vier spelers zich af met buikgriep: Xavier Chen, Bjarni Vidarsson (foto), Jérémy Huyghebaert en Romeo Van Dessel. Ook kinesist Bart De Bruyn en wedstrijdscout Johnny De Fré staken ziek in bed.

Het is nog niet duidelijk of ze allemaal genezen zijn voor de competitiematch van dinsdag in Eupen. “We hebben de zieke spelers die aanwezig waren, onmiddellijk naar huis gestuurd”, aldus coach Marc Brys.

“We zullen maandag zien hoe hun toestand is. Uiteraard is dit vervelend, maar onze zogezegde bankzitters wonnen onlangs met 4-0 van Rosenborg en vorige week met 3-0 van NEC. Onze kern moet dit kunnen opvangen, maar ik hoop dat er geen nieuwe zieken bijkomen.”

Malinwa trekt deze namiddag op afzondering naar Verviers. Mogelijk blijven de zieke spelers thuis en komen ze pas dinsdag naar de Oostkantons. Jonathan Wilmet en Anthony Van Loo zijn fit, nieuwkomer Mohamed Koné maakte zijn eerste groepstraining vol, maar is niet speelgerechtigd. Kevin Geudens kent pas vandaag de uitslag van de scan. De Kempenaar is geschorst tegen Eupen, maar mist door zijn knieblessure allicht ook de match in Charleroi van zaterdag.

Ondanks de vele regenval lijkt de wedstrijd Eupen - KV Mechelen van morgenavond niet in het gedrang te komen. De grasmat ligt er vooralsnog perfect bij en dus kan de wedstrijd probleemloos plaatsvinden.

MEER VOETBALNIEUWS