Buurtbewoners wensen geen overstromingen voor 2011

Buurtbewoners wensen geen overstromingen voor 2011

Buurtbewoners wensen geen overstromingen voor 2011

Print
Deurne - Aan de volkstuintjes achter de Mortselsesteenweg kwamen buurtbewoners en tuinders zondag samen. De tuinders hadden zo hun eigen wensen voor het nieuwe jaar.

De volkstuinen in Deurne-Zuid kwamen afgelopen jaar uitgebreid in het nieuws. Door de heraanleg van de site Drakenhof moesten heel wat tuiniers verkassen en vaak alles opnieuw opbouwen.

Zondag kwamen ze in hun volkstuintjes klinken op een vruchtbaar 2011. Dit jaar komt er nog een tiental perceeltjes bij. “Maar op de wachtlijst staan nog zo’n 130 mensen die maar al te graag hun eigen groenten willen beginnen te kweken”, zegt toezichter en medeorganisator Walter Gallard.

Studiebureau

“In 2010 hebben we zwaar te kampen gehad met wateroverlast”, vertelt hij. “Maar het district heeft beloofd dat er beterschap zal komen. Het heeft een studiebureau ingeschakeld dat het probleem zal onderzoeken.

Het is wel ironisch. In de zomer was er water tekort omdat er amper water uit de kraantjes kwam en in de winter liepen erg veel tuintjes helemaal onder. Maar er wordt aan gewerkt”, lacht Gallard.

Volkstuintje

Firmin Monnoijer heeft ook een volkstuintje. “Naast de verse groenten heb je ook het sociaal contact met andere mensen. We hopen net als de anderen dat er niets meer onder water loopt, want onze kippen hebben ook afgezien”, vertelt Firmin.

Foto: W&F

BIJA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio