Ouders kamperen voor school

Ouders kamperen voor school

Ouders kamperen voor school

Print
Londerzeel - Vijf gezinnen logeerden vrijdagnacht voor de lagere school Virgo Sapiens. De ouders wilden er als eerste bij zijn om de twee nog beschikbare plaatsen in het eerste leerjaar te bemachtigen.

Roel Fonteyn was een van de ouders die in de nacht van vrijdag op zaterdag kampeerden voor de lagere school van Virgo Sapiens. “Na het werk ben ik onmiddellijk naar de school gereden. Er waren al stoeltjes, tafels, drank en eten aanwezig. Diezelfde avond is er nog een vijfde gezin aangesloten”, zegt Fonteyn.

“Mijn kinderen gaan nu naar school in de Lijsterstraat, maar daar is geen lagere school waardoor ze sowieso moeten veranderen. We hebben voor deze school gekozen uit praktische overwegingen: mijn schoonzus geeft er les en dan kan zij de kinderen opvangen als wij wat later zijn”, vertelt Roel.

Directeur Marc De Bleser vindt het spijtig dat het inschrijven op deze manier moest gebeuren. “Maar meer dan 22 leerlingen willen we nu eenmaal niet in één klas, omdat dat ten koste gaat van de goede werking.”

Roel Fonteyn staat in ieder geval als eerste op de wachtlijst.

Foto: Marc Aerts

GIRI

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio