Mevrouw Ben Ali griste 1,5 ton goud mee naar Dubai

Mevrouw Ben Ali griste 1,5 ton goud mee naar Dubai

Mevrouw Ben Ali griste 1,5 ton goud mee naar Dubai

Print
Leila Trabelsi, de vrouw van de afgezette Tunesische president Zine al-Abidine Ben Ali, zou 1,5 ton goud hebben meegenomen op haar vlucht naar Dubai.
Leila Trabelsi (foto), een voormalige kapster, bezocht vrijdag de gouverneur van de centrale bank en vroeg anderhalve ton goud. Volgens de Franse krant Le Monde, die zich beroept op bronnen bij de Franse geheime dienst, weigerde de gouverneur. De presidentsvrouw zou daarop haar man hebben gebeld. Zine al-Abidine Ben Ali, toen nog president, stemde er pas na lang aandringen mee in.

Volgens de Franse bronnen is Leila Trabelsi met het goud meteen naar Dubai gevlogen. De president zelf heeft op dat ogenblik nog een toespraak opgenomen in de overtuiging dat hij het oproer zou weten te bedwingen. Maar alles wijst erop dat Ben Ali vrijdagnamiddag niet uit vrije beweging naar Saoudi-Arabië vertrokken is.

Explosief

De situatie in Tunesië is na het vertrek van Ben Ali nog altijd erg onrustig. Volgens het persbureau Reuters hebben de veiligheidstroepen vandaag in de straten van Tunis waterkanonnen ingezet tegen manifestanten en werden er schoten in de lucht gelost. De manifestanten eisten dat de RCD, de partij van de gevluchte president, geen plaats zou krijgen in de nieuwe overgangsregering.

Vandaag wordt in het land een regering van nationale eenheid onder leiding van premier Mohammed Ghannouchi voorgesteld. De oppositie zal daarin drie ministerposten krijgen. De nieuwe regering moet in de eerste plaats de rust terugbrengen.

Lees ook: Egyptenaar steekt zichzelf in brand voor parlement
Lees ook: Vandaag Tunesië, morgen Egypte?
Lees ook: Jasmijnrevolutie inspireert Egyptische en Jordaanse jongeren

Nu in het nieuws